با وجود اینکه طی این مدت اخیر، بازار معاملات مسکن دچار افت شدیدی شده؛ با این وجود تعداد متقاضیان واحدهای نُقلی همچنان رو به افزایش است. در این مطلب قصد داریم تمامی نکات لازم قبل از خرید و فروش آپارتمان را به شما گوشزد کنیم. پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.
اطلاعات اولیه که لازم است هنگام خرید و فروش آپارتمان بدانید
برای خرید یک آپارتمان، حتما باید یک سری نکات لازم را رعایت کنید تا بهترین گزینه را انتخاب کنید. درواقع این نکات به شما کمک میکند تا دید بهتری نسبت به این مسئله داشته باشید. در ادامه به بررسی این نکات میپردازیم.
مواظب هزینههای اضافی باشید. بعضی وقتها، بعد از خرید آپارتمان، یکسری هزینههای اضافه به مانند هزینه سند یا دفتر ثبت اسناد به دوش شما میافتد. پس به خاطر داشته باشید که قبل از خرید آپارتمان، حتما تبصرههای قرارداد را با دقت بخوانید.
حواستان باشد که قبل از خرید آپارتمان، استحکام آن را بررسی کنید و مطمئن شوید که در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله، مقاوم است.
مراقب باشید که آپارتمان، چند واحد دارد. معمولاً بهترین نوع آپارتمان، یک آپارتمان با ۱۵ الی ۲۰ واحد است. چون اگر کمتر از این تعداد باشد؛ مدیریت سخت میشود و اگر بیشتر باشد؛ کثرت جمعیت و سر و صدا ایجاد میشود.
سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، یکی از مهمترین بخشهای هر آپارتمان میباشد. سعی کنید قبل از خرید آپارتمان، یک متخصص سیستمهای گرمایشی و سرمایشی را به آپارتمان بیاورید تا تمامی آنها را بررسی کند و اگر مشکلی وجود داشت به شما اعلام کند.
شوفاژخانه و موتورخانه هم مانند سیستم گرمایشی و سرمایشی، یکی از بخشهای اساسی هر آپارتمان است. حتماً بررسی کنید که سیستم اعلام حریق و پنجره در موتورخانه وجود داشته باشد.
حتماً به زیبایی و ظاهر آپارتمان دقت کنید؛ چه زیبایی داخلی و چه زیبایی خارجی. دقت کنید که در نمای ساختمان از سنگهایی مثل گرانیت استفاده شده باشد، چون علاوه بر زیبایی خاص این سنگ؛ در شست و شو راحت تر و کم هزینهتر است.
عایق کاری نیز باید به صورت دقیق و اصولی انجام شده باشد.
مهمترین نکات در زمان خرید آپارتمان
آنچه پیش از این گفته شد؛ مسائل کلی بود. اگر قرار باشد که جزئیتر به این نکات نگاه کنیم؛ به موارد زیر میرسیم:
در کنار اتوبان یا خیابانهای اصلی، همیشه سر و صدا و دود ماشین وجود دارد؛ پس اگر شما علاقهمند به جایی آرام هستید در این مکانها آپارتمان نخرید.
پیش از هر کاری، یک مهندس معماری داخلی معتمد را همراه خود به مخل خرید آپارتمان ببرید تا به صورت کامل به مسائل مربوطه بپردازد و در صورت وجود ایراد؛ آن ایراد را به شما بگوید.
یکی از اصلیترین نکات، بررسی فاصله آپارتمان تا فروشگاه مواد غذایی یا ایستگاه اتوبوس و نانوایی است. البته اهمیت این موارد در گذشته بیشتر بود؛ اما الان هم چندان بیاهمیت نیست!
بالکن و انبار آپارتمان را بررسی کنید.
باید از کیفیت و سالم بودن سیمکشی و لولهکشی آب و گاز مطمئن شوید. بهتر است که برای بررسی این بخش هم یک متخصص استخدام کنید.
توجه به امنیت آپارتمان و اعضای آپارتمان یعنی همسایگان، یکی از اصلیترین نکات در خرید آپارتمان است. شما میخواهید در این آپارتمان زندگی کنید و باید امنیت داشته باشید پس بهتر است قبل از انجام هر کاری، از همسایهها مشورت بگیرید.
مطمئن شوید که قدمت و سن ساختمان زیاد نباشد. آپارتمانی بهتر است که سن ساخت آن کمتر باشد.
اگر به دنبال آرامش هستید؛ سعی کنید آپارتمان خود را در نزدیکی کلانتری، فرمانداری، دادگستری، مدارس و… نخرید.
همه مفاد قرارداد را بخوانید. برخی تصور میکنند که این کار، بی احترامی به طرف قرارداد است؛ اصلاً اینطور نیست! این کار حق شماست و شما باید آن را بخوانید.
شاید یکی از مهمترین بخشهای خرید آپارتمان، نوشتن یک قرارداد بیعیب و نقص باشد. سعی کنید برای نوشتن قرارداد، یک وکیل باتجربه استخدام کنید. البته با مطالعه مطلب “مهمترین نکاتی که باید در مبایعه نامه به آن توجه کنید” میتوانید خودتان قراردادی بی نقص بنویسید.
معمولاً در آپارتمانهای چند واحده، درب واحدها دقیقاً رو به رو همدیگر ساخته شده است. سعی کنید برای حفظ حریم شخصی، آپارتمانی بخرید که ورودی واحدهای آن به این شکل نباشد.
و …
بلازم است بدانید که هر خانه، شناسنامهای دارد که تمامی اطلاعات آن خانه یا آپارتمان در آن درج شده است و در اداره ثبت ملک همان محل هم ثبت میشود.
برای سند ملک (شناسنامه) نباید جای هیچ بحثی باقی بماند چون حتی اگر گم یا مخدوش شود؛ به راحتی میتوان با مراجعه به همان اداره ثبت ملک، یک شناسنامه دیگر درخواست داد.
نکات حقوقی قبل از خرید آپارتمان
قبل از خرید خانه یا آپارتمان، حتماً یک وکیل باتجربه معمتد را همراه خود کنید تا درباره تمامی مسائل حقوقی، از فروشنده سؤال کند و همچنین مدارک لازم را بررسی کند.
معمولاً اگر قرار باشد که یک آپارتمان نوساز، بزرگ یا لاکچری بخرید؛ ابتدا باید یک پیش پرداختی به فروشنده واریز شود. به همین منظور، قبل از واریز پیش پرداخت، نگاهی به مصالح و مجموعه عکسهای فرایند ساخت آپارتمان داشته باشید تا مطمئن شوید که این ویلا واقعاً نوساز است!
معمولاً قراردادها در یک آژانس معاملاتی منعقد میشود ولی بعضی از آنها نه پروانه کسب دارند و نه کد رهگیری. دقت کنید که معاملات شما باید در یک محیط قانونی انجام شود تا احتمال کلاهبرداری به حداقل برسد.
و …
نکاتی برای فروش آپارتمان
اگر قصد فروش آپارتمانتان را دارید، باید به نکاتی توجه کنید. بهترین کار در این زمان، کمک گرفتن از افرادی است که در فروش آپارتمان، مهارت یا تجربه دارند. قبل از فروش آپارتمان، باید این نکات را در مورد فروش آپارتمان بدانید:
1. مشاور املاک معتمد
قطعاً در هر محلهای، تعداد قابل توجهی مشاور املاک وجود دارد که شما میتوانید خانه یا آپارتمان خود را برای فروش به آنها بسپارید. ولی مهمترین پیدا کردن شخصی است که وجدان کاری داشته باشد!
2. مبایعه نامه در مشاور املاک
بعد از اینکه ملک خودتان را به یک مشاور املاک معتمد سپردید؛ افرادی برای بررسی خانه به آنجا مراجعه میکنند. در صورت تأیید، باید در مشاور املاک حضور پیدا کنند تا یک مبایعه نامهای را امضا کنند. هنگام فروش، در قولنامهها ذکر میشود که طی ۳۰ الی ۴۰ روز باید انتقال سند انجام شود و در صورت عدم حضور هر یک از طرفین قرارداد در زمان تعیین شده؛ آن طرف مشمول جریمه میشود.
کلام آخر
در این مطلب، تمامی نکاتی که لازم بود قبل از خرید و فروش آپارتمان بدانید؛ به شما معرفی کردیم. قبل از خرید یا فروش، حتماً یک فهرست موضوعی (چک لیست) از این نکات آماده کنید تا بتوانید خیلی دقیق آنها را بررسی کنید.
سلام و خسته نباشید
من یه واحد آپارتمانی پیش خرید کردم که متراژ واحد کمتر از متراژ مشخص شده توی مبایعه نامه هستش الان سازنده باید پول متراژ کمتر رو از ثمن معامله کم کنه؟یا مجبورم همه پولو پرداخت کنم؟
با سلام
چنانچه در مبایعه نامه قید شده باشد به ازای هر متر A ریال میبایست طبق قرار مقرر اقدام به پرداخت ثمن نمایید. اما چنانچه مبلغ کل را نوشته باشید بایستی تمام آن را پرداخت نموده و سپس از فروشنده تحت عنوان خیار تدلیس طرح دعوی نمایید. پیشنهاد میکنیم مطلب انواع خیارات را برای درک بهتر این موضوع مطالعه کنید.
سلام و خسته نباشید
من یه واحد آپارتمانی پیش خرید کردم که متراژ واحد کمتر از متراژ مشخص شده توی مبایعه نامه هستش الان سازنده باید پول متراژ کمتر رو از ثمن معامله کم کنه؟یا مجبورم همه پولو پرداخت کنم؟
با سلام
چنانچه در مبایعه نامه قید شده باشد به ازای هر متر A ریال میبایست طبق قرار مقرر اقدام به پرداخت ثمن نمایید. اما چنانچه مبلغ کل را نوشته باشید بایستی تمام آن را پرداخت نموده و سپس از فروشنده تحت عنوان خیار تدلیس طرح دعوی نمایید. پیشنهاد میکنیم مطلب انواع خیارات را برای درک بهتر این موضوع مطالعه کنید.